Over

Chr.Vocaal ensemble 'Credo'

OVER CREDO

In 2011 besloot dirigent Pieter Dijksman om een dubbelkwartet op te richten waarmee hij actief bezig wilde gaan met klassiek-religieus repertoire. Al snel werd het omgevormd naar een kleinkoor bezetting waarbij uiteindelijk in 2013 de naam Credo ontstond en daarmee het huidige Vocaal ensemble Credo definitief ontstaan is.


Vocaal ensemble Credo stelt zich tot doel het instuderen en uitvoeren van bekend en onbekend klassiek-religieus repertoire en dit toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo is het onder andere ons streven om onze concerten gratis toegankelijk te houden en de (vaak hoge) kosten middels collecte en sponsoring af te dekken.

Als kleinkoor kiezen we bewust voor een maximaal aantal zangers van 20.


Eens per 2 weken repeteren we op de dinsdagavond in de sfeervolle Dorpskerk van H.I. Ambacht.

Eens per jaar werken wij in de Stille week mee aan een vesperdienst in deze zelfde kerk.

Daarnaast geven we jaarlijks tenminste 1 groot concert gelinkt aan een project.

Zo voerden we de achterliggende jaren o.a. het Oratorium Bethlehem van Maunder, diverse cantatedelen en koralen van Bach, een programma met Engelse koormuziek, een programma met als thema Magnificat en een Mendelssohn  project uit.

Ons laatste project is gericht op de prachtige Psalmen en bevat bewerkingen van onder andere Sweelinck, Goudimel, Bourgeois, Schutz, Mendelssohn, Mobach, De Jong en onze dirigent.

Dit project ronden we dit jaar af met een cd-opname.
In 2019 staat onder andere het Gloria van Vivaldi op het programma.