Over

Chr.Vocaal ensemble 'Credo'

OVER CREDO

In 2011 besloot dirigent Pieter Dijksman om een dubbelkwartet op te richten waarmee hij actief bezig wilde gaan met klassiek-religieus repertoire. Al snel werd het omgevormd naar een kleinkoor bezetting waarbij uiteindelijk in 2013 de naam Credo ontstond en daarmee het huidige Vocaal ensemble Credo definitief ontstaan is.


Vocaal ensemble Credo stelt zich tot doel het instuderen en uitvoeren van bekend en onbekend klassiek-religieus repertoire en dit toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo is het onder andere ons streven om onze concerten gratis toegankelijk te houden en de (vaak hoge) kosten middels collecte en sponsoring af te dekken.

Als kleinkoor kiezen we bewust voor een maximaal aantal zangers van 20. Met enige regelmaat zoeken wij (project) zangers om ons te ondersteunen bij onze projecten.

Uiteraard bent u als zangliefhebber van harte welkom om eens vrijblijvend een van onze repetities te bezoeken.


Een keer per 2 weken repeteren we op de dinsdagavond in de sfeervolle Dorpskerk van H.I. Ambacht.

Eens per jaar werken wij in de Stille week mee aan een vesperdienst in deze zelfde kerk.

Daarnaast geven we jaarlijks tenminste 1 groot concert gelinkt aan een project.

Zo voerden we de achterliggende jaren o.a. het Oratorium Bethlehem van Maunder, diverse cantatedelen en koralen van Bach, een programma met Engelse koormuziek, een programma met als thema Magnificat, een Mendelssohn  project, Psalmen project en het Gloria in D van Vivaldi uit.

Ons nieuwste project voor 2020 betreft o.a. het oratorium Bethlehem van Maunder en de cantate Gottes zeit ist die allerbeste zeit van Bach.